Barion Pixel

Waldorf fejlesztő játékok: Mit kell tudni a Waldorf fejlesztő játékokról

Waldorf fejlesztő játékok - Fejlesztő intézményeknek - KateHaa

Ha Te egy anyuka vagy, aki a tökéletes játékot keresed gyermeked számára, talán már hallottál a Waldorf-oktató játékokról. De mik is ezek? És miért fordul olyan sok szülő hozzájuk gyermekeik játékidejének eltöltéséhez? Ebben a blogbejegyzésben e játékok mögött meghúzódó legfontosabb elveket ismerheted meg.  Ezen kívül a Waldorf-iskolák és -óvodák által használt népszerű játékokat és taneszközöket ismertetjük.

Mi az a Waldorf oktatójáték?

A Waldorf-pedagógia Rudolf Steiner filozófiáján alapul. E szerint a gyerekek kreatív, fantáziadús játékkal tanulnak a legjobban, nem pedig bemagolással vagy ismétléssel. Ez a fajta nevelés a felfedezésen keresztül történő tanulást hangsúlyozza, és az élet minden területén bátorítja a kreativitást. Ezért a Waldorf-oktatásban használt játékok – mind otthon, mind az iskolában – úgy vannak kialakítva, hogy elősegítsék a készségfejlesztést, miközben bátorítják a fantáziadús játékot. Ezek a játékok gyakran olyan egyszerű anyagokat használnak, mint a fa és a szövet, így elég erősek ahhoz, hogy évekig kitartsanak.

A Waldorf-iskolák és -óvodák által használt népszerű játékok

Ami a Waldorf-iskolák által használt taneszközöket és népszerű játékokat illeti, van néhány olyan gyakori elem, amely szinte minden osztályteremben megtalálható. Ezek közé tartoznak a fából készült építőkockák vagy a szerepjátékokhoz használt fafigurák. Ide soroljuk a ritmus tanításához használt hangszerek is, mint például a kézi dobok vagy xilofonok. De meg kell említenünk a problémamegoldáshoz használt fa kirakók; a kreativitáshoz használt agyag- vagy méhviaszmodellek. Ezen kívül a nyelvművészet tanításához használt természeti könyvek és más vizuális eszközök (például képeskönyvek) is elengedhetetlenek. Ráadásul a koordinációt segítő mozgásos játékokat (például a hopsz-csobogás); a meséléshez használt kellékeket, például bábokat vagy ujj játékokat; valamint a számolási eszközökként használt természeti elemeket, például köveket vagy tollaket el ne felejtsük.

Waldorf fejlesztő játék

A megfelelő oktatójáték sokat számíthat gyermeked fejlődésében. Akár valami különlegeset keresel, ami beindítja a képzeletét, akár olyat, ami segít a készségek fejlesztésében, fontold meg, hogy befektess néhány minőségi Waldorf-oktatójátékba! Az olyan anyagokkal, mint a fa és a szövet, ezek a játékok biztos, hogy gyermeked évekig élvezni fogja, miközben segítenek neki fontos fogalmak elsajátításában. A fakockáktól a mesélő kellékekig van valami, ami mind a Te, mind gyermeked igényeinek megfelel!

Te is zsebelj be 10% kedvezményt!

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy egyedi ajánlatainkról időben értesíteni tudjunk és biztosan nem maradj le legújabb termékeinkről!

Feliratkozásodért megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel is, melyet 40.000 Ft vásárlás felett tudsz beváltani!